De oude keuken. FrankendaelSCHILD.frankendaelTuin huize frankendael

In deze 3-daagse cursus tot socratisch gespreksleider leert u de bewegingen in het socratisch gesprek op prettige en doelmatige wijze te begeleiden. U doet fundamentele kennis op van de herkomst en de mechanismen van het socratisch gesprek. Ook de basisvaardigheden van het socratisch gesprek worden opnieuw doorlopen. U krijgt intensieve feedback op uw wijze van socratisch vragenstellen en u leert anticiperen op de valkuilen. U wordt gevraagd zefstandig enkele socratische groepsgesprekken te begeleiden en u leert keuzes te maken voor uw eigen wijze van begeleiden, toegespitst op uw praktijk. We houden op elke cursusdag meerdere socratische gesprekken waarin u stap voor stap geleerd wordt het proces te begeleiden.

 

 

De praktische details van de cursus zijn:

Locatie:
Huize Frankendael, Amsterdam

Duur:
3 dagen van 10.00 tot 16.30 uur. Voor data en inschrijving zie de agenda.

Voor wie:
Leidinggevende, manager, docent, projectleider, trainer, adviseur, programmaleider, beleidsmedewerker, professional en iedereen die interesse heeft in het begeleiden van een socratisch gesprek.

Prijsindicatie:
€ 975 per persoon inclusief lunch en consumpties.
Vrijgesteld van BTW vanwege CRKBO registratie.
Bij aanmelding van teams wordt een totaalprijs overeengekomen.

Groepsgrootte:
tot 6 personen.

Vooropleiding:
U hoeft geen ervaring te hebben met het socratisch gesprek.

Certificering:
Bij goed gevolg ontvang u het certificaat socratisch gespreksleider.

 

 

Ervaringen van cursisten:

Schermafbeelding 2015-07-06 om 14.06.45

Peter Ronner, bestuurder onderwijs, St.O.V.O., Tiel:

“Een Socratisch Gesprek leiden vanuit de structuur naar de beweging van de deelnemers; Marlou helpt je de essentie vast te houden door ruimte te geven en niet los te laten!”

Schermafbeelding 2015-07-08 om 10.21.02Petra Jansen-Daemen, Coach, Trekker Duurzame Inzetbaarheid (ING Bank), FNV Loopbaanconsulente (vrijwilligster):

“Mijn professionele coachopleiding bij Annet Brinkhuis heb ik aangevuld met specialisatie socratisch gesprek bij Marlou van Paridon. Marlou heeft mij geleerd hoe ik als gespreksbegeleider nog beter mijn empathie kan benutten. Juist door deze in eerste instantie te temperen. Door niet in te vullen voor een ander, door vrij te zijn van oordelen en meningen. Door in eerste instantie feitelijk te blijven en door niet- weten ruimte te geven, is de weg pas echt vrij om tot de essentie te komen.”

 

Inschrijven voor deze cursus:

U kunt zich inschrijven via de agenda. U kunt ons ook bellen, een bericht sturen, of onderstaand formulier invullen. Tel Marlou van Paridon: 06-46015715 Email: info@hetsocratischgesprek.nl

Vrijblijvend informatie over de mogelijkheden

Socratische vraag van vandaag:

"Kun je jezelf overtreffen?"

Een socratische vraag is een fundamentele vraag waarop het antwoord alleen kan worden gevonden in een gezamenlijk denkgesprek.

De socratische vraag van vandaag:

"In hoeverre moet geboortegrond rechten geven?"

Een socratische vraag is een fundamentele vraag waarop het antwoord alleen kan worden gevonden in een gezamenlijk denkgesprek.

QR Code Business Card