Over ons

Marlou van Paridon, MA

“In een socratisch gesprek praten we mét elkaar in plaats van tegen elkaar. We leren kritisch en beter te denken. Door te reflecteren, het oordeel uit te stellen en te confronteren zonder de ander in de verdediging te duwen bereiken we gedragen en fundamentele inzichten.”

Als docent, trainer en begeleider van socratisch gesprek is Marlou van Paridon werkzaam op de ISVW in Leusden (Internationale School voor Wijsbegeerte). In 2012 startte zij het zelfstandige cursusinstituut Het Socratisch Gesprek in Amsterdam. Zij studeerde filosofie aan de UVA en Philosophy of Management and Organizations aan de VU, Amsterdam. Zij werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij overheid en bedrijfsleven en reisde daarnaast als reisjournaliste een aantal keren de wereld rond. Contact opnemen kan via: marlouvanparidon@hetsocratischgesprek.nl, of 06 4601 5715.

Tiare van Paridon, MA

“Durf jij te zeggen dat je het niet weet of ergens aan twijfelt? Van Socrates leren we dat we juist en enkel alleen met een niet – wetende houding tot nieuwe kennis komen. Het socratisch gesprek nodigt uit om te twijfelen aan vastgeroeste ideeën en leidt tot beter onderbouwde en doordachte perspectieven.”

Tiare organiseert socratische gesprekken over Millennial Issues voor studenten. Daarnaast werkt zij sinds 2020 als trainer en gespreksbegeleider voor Het Socratisch Gesprek in Amsterdam. Zij studeerde af aan de UvA met een master Filosofie. Eerder deed zij Antropologische Filosofie in Leiden en Internationale Literatuur aan de VU. Contact opnemen kan via: tiare@hetsocratischgesprek.nl of 06 1334 9207

In company training

Naast cursussen socratisch gesprek in Amsterdam verzorgen wij op verzoek trainingen of begeleiding socratisch gesprek in commerciële- en non-profit organisaties, op verschillende niveaus in de organisatie. Wij werkten eerder onder meer voor de ING, De AVL (Algemene Vereniging van Schoolleiders), de Hogeschool Utrecht, De Haagse Hogeschool, De Hogeschool van Amsterdam, Het ROC Amsterdam, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het OLVG Ziekenhuis, Google Amsterdam, de Universiteit Leiden/Campus Den Haag, het diplomatenklasje, ProRail, KLPD (Korps Landelijke Politiediensten).

 

 

Heeft u vragen of wilt u contact opnemen?

U kunt bellen, een bericht sturen, of onderstaand formulier invullen.

Tel kantoor: 020 6642 705

Tel mobiel: 06 4601 5715

Email: marlouvanparidon@hetsocratischgesprek.nl

Vrijblijvend informatie over de mogelijkheden