Over ons

Ervaring en beoordeling van socratisch gesprek en moreel beraad

 

Marlou van Paridon, MA

Als docent, trainer en begeleider socratisch gesprek en moreel beraad ben ik werkzaam op de ISVW in Leusden (Internationale School voor Wijsbegeerte) en ben ik oprichter van Het Socratisch Gesprek in Amsterdam.

Ik studeerde filosofie aan de UVA en Philosophy of Management and Organizations aan de VU, Amsterdam. Ik werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij overheid en bedrijfsleven en reisde daarnaast als reisjournaliste een aantal keren de wereld rond.

 

Contact opnemen kan via: marlouvanparidon@hetsocratischgesprek.nl, of 06-46015715

 

 

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN MET HET SOCRATISCH GESPREK EN HET MOREEL BERAAD:

Schermafbeelding 2015-07-17 om 13.41.47Alexander MacLean, Head of Compliance ING Bank NL at ING Bank

“Hartelijk dank voor je training socratisch gesprek. Je hebt ons geholpen om onderlinge tegenstellingen om te buigen tot elkaar versterkende invalshoeken.”

 

 

Schermafbeelding 2015-07-17 om 13.45.06Lizelotte Smits, Bestuurder Collectief, CNV Publieke Zaak.

“Een socratisch gesprek is een krachtige manier om zonder oordeel met elkaar te kijken naar een persoonlijke (werkgerelateerde) beleving uit het verleden. De inzichten die dat oplevert zijn voor alle deelnemers van waarde en te gebruiken in toekomstige situaties. Het is een verrijkende ervaring.”

 

Schermafbeelding 2015-07-06 om 14.06.45Peter Ronner, bestuurder onderwijs, St.O.V.O., Tiel:

“Een Socratisch Gesprek leiden vanuit de structuur naar de beweging van de deelnemers; Marlou helpt je de essentie vast te houden door ruimte te geven en niet los te laten!”

 

 

Schermafbeelding 2015-07-17 om 13.35.18Jeroen Filpse, Filosoof, trainer en eigenaar van OVERDENKWERK:

“Een mooie kennismaking met de socratische gespreksmethode. In drie dagen duik je meteen de praktijk in door het het zo vaak mogelijk te doen. En meters maken moet je, want een goede gespreksleider zijn valt bepaald niet mee. Marlou van Paridon coacht je op een ontspannen en toch prikkelende wijze. Ik heb er veel van geleerd.”

 

Schermafbeelding 2015-07-17 om 13.40.33

Ellen Ketelaars, HR beleidsadviseur, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

“We zijn enthousiast over het moreel beraad. Het intrigeert en geeft de mogelijkheid om elkaar op een meer wezenlijk niveau te verstaan. Zeer bruikbaar in mijn eigen hr adviespraktijk.”

 

 

Schermafbeelding 2015-07-08 om 10.21.02

Petra Jansen-Daemen, Coach, Trekker Duurzame Inzetbaarheid (ING Bank), FNV Loopbaanconsulente (vrijwilligster)

“Ik zie het socratisch gesprek als methode om te kalibreren, bij beoordelingsgesprekken, in klachten commissies, voor consulenten arbeidsrelaties en gesprekken tussen OR en andere partijen (bestuurders)”

Tot slot hieronder mijn werkzaamheden bij Het socratisch gesprek in vogelvlucht:

Ik werk als gespreksleider in commerciële organisaties, in het onderwijs, in de zorg en voor de overheid.

Ik werk onder meer voor de ING, De AVL (Algemene Vereniging van Schoolleiders), de Hogeschool Utrecht, Het ROC Amsterdam, het OLVG Ziekenhuis, Google Amsterdam, de Universiteit Leiden/Campus Den Haag, het diplomatenklasje, ProRail, KLPD (Korps Landelijke Politiediensten), de ISVW, de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam.

Naast in company trainingen denk- en gesprekstechnieken geef ik maandelijks enkele open trainingen Socratisch Gesprek en Moreel Beraad en opleiding tot gespreksleider.

Het kantoor van Het Socratisch Gesprek is gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid.

 

Heeft u vragen of wilt u contact opnemen?

U kunt bellen, een bericht sturen, of onderstaand formulier invullen.

Tel kantoor: 020-6642705

Tel mobiel: 06-46015715

Email: marlouvanparidon@hetsocratischgesprek.nl

Vrijblijvend informatie over de mogelijkheden