Eind oktober 2017 verschijnt ‘Het socratisch gesprek voor beginners’ van Marlou van Paridon bij ISVW Uitgevers. Lees hieronder meer over het boek. Als u bericht wilt ontvangen wanneer en waar het boek verkrijgbaar is kunt u dat hier via een email laten weten.

 

Over dit boek:

Socrates zette mensen aan tot zélf denken in plaats van aan ingesleten standpunten vast te houden. Gesprekspartners stellen hun oordeel uit en bespreken ervaringen in plaats van meningen: door ‘even niets te weten’ gaan zij gebruik maken van eigen en elkaars wijsheid in plaats van hun kennis. Een socratisch gesprek voeren betekent ruimte maken en je denken slijpen aan elkaar: beter luisteren, beter argumenteren, betere inzichten, meer confrontatie en contact.

In dit praktische handboek, dat tevens een werkboek is, legt ervaren socratisch gespreksleider Marlou van Paridon in vijf stappen het socratisch gesprek uit, compleet met checklisten, werkbladen, handvatten en valkuilen voor de beginnende gespreksleider. Alles wordt verduidelijkt met gespreksvoorbeelden uit de praktijk.

Dit boek is bestemd voor directie, teamleiders, bestuurders, docenten, , ambtenaren, adviseurs, coaches en zorgprofessionals en voor alle anderen die betere gesprekken willen voeren en begeleiden. Waarom? Om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, een ethisch kompas te ontwikkelen en gezamenlijk tot fundamenteel nieuw denken te komen.

Share →
QR Code Business Card